“Hør nu efter!” – et tip til god kommunikation i parforhold.

Er der god kommunikation i parforhold?
Er du god til at lytte til hinanden?

Fornemmelsen af at kommunikere med en der ikke lytter er virkelig frustrerende. Det kan være din kæreste kikker væk, på telefonen eller hele tiden lader sig afbryde af nogen der kommer forbi. (Læs: børn  ..) Man stå der og har fornemmelsen af at tale til en der ikke er der. “Så hvor er du?”

Når vi kommunikere med hinanden tænker vi ofte meget over, hvordan vi skal sige tingene.

Vi kender det alle sammen: Der er noget man er utilfreds med. Noget man godt vil have ændret. Man kan formulere det mange gange for sig selv. Til den sidder lige i skabet.

Når man så får sin pointe sagt til sin kæreste, så er det som om det fiser lige igennem eller at han allerede står klar med sin egen forklaring eller er klar til at forsvare sig.

Så er vi tilbage til “hør nu efter”. Er der god kommunikationen i jeres parforhold? Lytter I til hinanden og giver I jer virkelig tid til det.

Når vi lytter til hinanden.

Prøv at forestille dig, at du fortæller din kæreste om et problem. Han lytter til dig. Nikker undervejs. Så stiller han det han har i hænderne, og ser interesseret på dig, mens han lytter endnu mere nærværende. Når du er færdig med at tale, svare han roligt, og spørge ind til problemet. Han vil gerne forstå, hvad du har på hjertet……. Han viser sin nysgerrighed på det som du er oprevet over eller ser som et problem.

Lyder det ikke dejligt? Kan du mærke hvordan det vil gøre dig mere rolig og føle dig taget alvorligt?

Hvordan I kan I få god kommunikation i jeres parforhold.

Prøv næste gang du taler med din kæreste, (eller dit barn eller en god veninde), at være opmærksom på hvordan du selv lytter i en samtale. Stiller du spørgsmål til det de siger? Er du nysgerrig på hvordan den anden tænker og føler? Og er du undersøgende for at lære vedkommende bedre at kende?

Eller er du klar med en tilsvarende historie som du kan bidrage med? Og dermed kommer du til at dreje samtalen over på dig selv?

Tænk bare på, hvordan du selv kan lide at have samtaler med de mennekser der betyder noget for dig. En god lytter er én man har lyst til at holde fast i.

God kommunikation i parforhold er: En god lytter der er nysgerrig. Stiller uddybende spørgsmål. Holder kontakten under samtalen. Holder sit eget stof ude. Kommer kun med sin mening hvis du bliver direkte adspurgt. Holder sig til emnet uden at begynde med sin egen historie.

Hvad gør du når du lytter til din kæreste? Kan i lytte til hinanden og har I en god kommunikation i parforholdet?

Savner i støtte til god kommunikation i parforholdet? Læs mere om parterapi