EFT Parterapeut Marianne Møllekær

Parterapi i Valby ved København.

Parterapi med erfaren parterapeut i Valby – København

Overvejer I parterapi?

Så er det en god ide at søge hjælp hos en uddannet parterapeut og psykoterapeut.

Jeg er uddannet EFT og IMAGO parterapeut med efteruddannelse i seksualitet og bevidsthed. I vil derfor være i gode hænder hos mig med parterapi i Valby nær København. Jeg har praksis med individuel terapi og parterapi i Valby.  Jeg hjælper også klienter og par fra Hvidovre, Rødovre, Glostrup, Brøndby, Vanløse og København.

Med parterapi kan jeg hjælpe med:

– at blive bedre til at lytte. Mange tror at parterapi handler om at man skal være god til at sætte ord på det man føler og sige det rigtige og mærke efter. Det er i sagens natur også rigtigt vigtigt. Men endnu mere handler parterapi om at ville lytte til hinanden. At stille sig med åbent sind og lyttet nysgerrigt til hinanden. Hvordan har du det hvordan går og hvilke værdier og behov er vigtige for dig?

Når vi snakker, siger vi ofte det vi ved i forvejen – det er når vi lytter at vi har muligheden for at blive klogere på hinanden.

– at få indblik i og overblik over hvad der sker i jeres forhold og hvilke mønstre i er havnet og måske fastlåst i. I parterapi i Valby arbejder vi med at åbne op og få indsigt – mere en at få ret.

Når vi vil have ret – glemmer vi at der er to individer i et parforhold. Begge vil bare gerne elskes og i stedet for at konkurrere på forskellighed så skal vi se forskelle som en kæmpe ressource.

– at I får mere lyst til at dele mere af jer selv med hinanden. Ved at skabe mere tryghed og nærhed, opstår der i parterapi særlige øjeblikke der varmer og genfinder kærligheden mellem jer.

Parterapeut Marianne Møllekær, Valby

Når vi i parterapi deler vores inderste følelser sansninger og tanker med hinanden, mindskes sorgen og giver plads til glæden.

– Parterapi er en  måde at tale sammen på, der giver jer begge plads og mulighed for at komme til orde og mulighed for at forsætte med teknikken hjemme.

– I parterapi får I indsigt i hvordan i kan glæde hinanden og hvad I længes efter. Det samme finder du ud af om dig selv.

– Parterapi giver ny viden om parforholdet, og hvordan I kommer videre. Parterapi er en mulighed for at gøre jeres parforhold mere livligt, spændende, levende og sjovt.

-I parterapi kan I få humor ind i jeres samtaler og det der er svært – ikke at være så bange for konflikter, for de er dem vi vokser og lærer af.

-Parterapi kan bruges til at tale om sex, og få åbenhed i forholdet, så sexlivet kan udfolde sig mere ukompliceret derhjemme.

Ring gerne for at afklare om I skal booke tid her i min praksis nær København. Brug telefon 23 28 79 55

Hvornår har man brug for parterapi i Valby – København?

Par der er helt kørt fast

Par der i dagligdagen har skænderier og konflikter der ender det samme stede igen og igen. Hvor De står i hver deres lejr og angriber den anden uden at kunne stoppe op og vende rundt. Det er smertefuldt at lande i de ødelæggende og udmattende konflikter, og det er svært at forsones igen. Ofte er der en der kritisere og en der trækker sig. Det er særligt kvinder der kritisere og mænd der trækker sig sig. Det der er vigtigt er at begge handler i forsøg på at nærme sig hinanden og undgå konflikt. Kvinden rækker ud ved at kritisere indirekte råbe: “Er du der – hallooo”? Og manden trækker sig for at forsøge at finde en løsning, før han vender tilbage.

Parterapi kan hjælpe med at få indsigt i disse mønstre og finde en anden vej at forstå og kommunikere sammen.

Par der nærer stor kærlighed for hinanden

Par der elsker hinanden så meget og tror vejen til at opretholde kærlighed og samhørighed, er ved ikke at diskutere og argumentere og kommunikere, om det der er svært. Hvis man hele tiden af kærlighed til sin partner opgiver at mærke og kommunikere om egne behov, så er det svært at være autentisk og man lukker stille og roligt ned. Eller man kommer til at bebrejde den anden at man ikke opnår det man har behov for eller lyst til.

Par der lever to parallelle liv, som var der en usynlig skilsmisse

Det kan være at parret oplever stor frihed i deres parforhold og de har mange gøremål – hver for sig. De kan have mange sociale kontakter og  klare mange af de fortrolige og dybe samtaler med andre end deres partner. Parret oplever ikke nødvendigvis smerte i dette med mangler samhørighed og intenst nærvær. Ofte kommer disse par fra familier hvor man ikke taler så meget om tingene og derfor er det også det de bære med sig i eget parforhold og giver videre til deres børn. Det kræver mod at tage hul på det som er problemerne her og  det kan være svært. Men parterapi er til gaven for parret der kan finde frem til mere nærvær, lyst og lidenskab efter at have levet sammen uden dette i mange år. Det er godt for dem at komme igang med parterapi og det gavner også i høj grad børnene.

Par hvor kvinden og manden føler sig som skaffedyr

Ofte føler kvinden sig alene og kommunikerer derfor ikke om sine følelser. Hun kan føle at hun står alene med ansvar for børn, opdragelse og at alting “spiller” i hjemmet. Som tiden går taler hun mere og mere respektløst og kritiserende, eller hun er helt holdt op med at sige noget.

Manden kan hare travlt med at gætte hvad der skal til, for at gøre hende glad. Manden oplever måske at være utryk og kan derfor ikke rigtigt træde i karakter og vise at han tager det ansvar, som hun længes efter at han tager. Hvis han er utryk og føler sig afvist kan det være svært for ham at komme med forslag og derfor føler han sig afvist og utilstrækkelig.

Der er sket noget med polariteten i forholdet kvinden er tippet meget over i den maskuline del af hende og manden er blevet for brød og tippet for langt ind i den feminine del af ham. Rollerne er frustrerende for dem begge.

Det hjælper at arbejdes med at balancere forholdet og polariteten, så hun kan finde sin feminine og anerkendende side frem og han tør mærke sine behov og sige sin mening, i stedet for at blive stille og gå væk. Det vil gøre hende mere tryk.

Ovenstående er et eksempel på hvad jeg møder i min hyggelige praksis i nærheden af København. Der er rigtig mange individuelle sansninger og erfaringer, hos de par der kommer her.

.

Par med nye udfordringer i sammebragte familier

Det kan være en stor mundfuld at bring to familier sammen og der kan være mange konflikter og uenigheder man ikke havde set komme. Det kan være problemer med ekskone eller eksmand, konflikter i forhold til aftaler og balancen i hvornår man kan blande sig i hinandens børn. Der kan være rigtig mange aftaler med alle børnene og der skal koordineres med de tidligere partnere. Alt dette kan tage pusten fra forholdet og kærligheden og man kan begynde at snerre og kritisere hinanden og blive opgivende.

I parterapi i Valby kan jeg hjælpe jer med at skille tingene ad så I kan få overblik og mulighed for at lade kærligheden være retningsgivende i stedet for.

Par hvor sexlivet er gået i stå

Sex handler ikke så meget om hvor meget og hvor ofte og hvordan det foregår. Sex og lidenskab handler om at kunne elske med hinanden, præcis som man er og have lyst til hinanden, præcist som man er.
Når hverdagen sluger energien og dagligdagen fyldes af af arbejde, børn og praktiske gøremål, så mister man langsomt kontakten, lysten og overskuddet.
Pludselig er det bare sådan og man sidder måske heller ikke så tæt sammen i sofaen mere, man griner mindre sammen og man glemmer at give hinanden alle de små kærtegn og kys i løbet af dagen som ellers binder os sammen. Den ene dag tager den anden og langsomt forsvinder fortroligheden, og I deler færre og færre tanker med hinanden. Man sidder fast. Jeg har som parterapeut med efteruddannelse i erfaring med at hjælpe par tilbage på sporet, finde ud at de triste rutiner og finde måder at tænde jer selv og hinanden på.

Par der har oplevet utroskab

Utroskab kommer ofte som en bombe i parforholdet. Pludselig springer den og alting ramler. Der er sorg og kaos og en masse følelser der folder sig ud mellem parret. Alt er velkommen her i min praksis nær København. I kan komme med alt.
Det kan også være at der i længere tid har været en mistanke om det, fra den anden part, hvor alle brikker falder på plads og mange små tegn, giver mening når sandheden kommer frem.
Det kan være at den utro part er nået til en afslutning af forholdet. Men det kan også være fordi der mangler noget mellem parterne som kan findes frem igen. Under alle omstændigheder, er utroskab så stor en krise i parforhold, at det kræver en uddannet parterapeut for at støtte jer igennem krisen og finde tilbage til tilllid og fortrolighed i forholdet.

Par der vil skilles og ønsker at samarbejde omkring børnene

For nogle par kan man have arbejdet i længere tid med at få parforholdet på skinner igen, men ikke rigtig få gnisten og samhørigheden tilbage, måske fordi livet har bragt jer i nye retninger, som ikke længere kalder på, at I skal være sammen.
I parterapi i Valby nær København, kan I arbejde med at genetablere en god kommunikation og nå til enighed om, hvordan rammerne om jeres fremtid med børnene skal være. Der kan være nogle snakke der er vigtige for at bevare eller få et godt samarbejde omkring børnene. Dem kan I med fordel have her.
Nogle erkender at det er opslidende at forsætte konflikterne efter skilsmissen og indstiller sig på at finde en vej alle kan håndtere og være i.
Parterapi

Ofte stillede spørgsmål om parterapi, i min praksis nær København:

 

Hvad får man ud af at gå i parterapi?

Der er mange muligheder i parterapi. I kan få indsigt i hvad der er svært og særligt hvorfor eller hvorfra det stammer. I får indsigt i jer selv og hinanden. Mange par fortæller i parteapi at der er en tryg måde at komme hinanden tætter og få en større forståelse for den anden part. I får støtte til at udtrykke jer og blive forstået dybere.
I får mulighed for en ny måde at kommunikere respektfuldt. På den måde undgår I konflikter der eskalere.
Forskning har vist at ca 70% af par der bliver skilt – i virkeligheden ikke ønskede skilsmisse. Men de kan ikke se andre løsninger. Kom derfor i god tid. Parterapi i min hyggelige praksis nær København kan derfor være med til at bevare jeres ægteskab og samliv.

I kan få afklaret vigtige spørgsmål, som I ikke selv kan komme videre med.
Parterapi kan være en måde at få støtte til at afslutte en parforhold der ikke længere er sundt. Og finde en måde at samarbejde omkring børnene.

Hvor længe skal man gå i parterapi?

Det er meget almindeligt, at man skal komme i parterapi ca. 10-12 gange. I parterapien erfarer og oplever I de problemer og mønstre I havner i. Når de er erkendt og sanset og I ikke længere eskalere konflikterne, kan I arbejde videre derhjemme.

Kommer I med traumestof i parterapi, vil det tage noget længere tid, afhængig af hvor gammelt og dybt traumet er. Traumer kan være udviklingstraumer og ulykker, dødsfald mv. Udviklingstraumer indeholder ofte det at vokse op i en dysfunktionel familie. Med fx. psykisk sygdom, misbrug, alkohol eller andet. Mobning kan også have indflydelse på det der sker i dagligdagen mellem jer.

Hvis I ikke føler jer mødt og i god kontakt med terapeuten efter de første par sessioner, skal I skifte parterapeut. Det skal være trygt at være i terapi her i min praksis nær København.

Hvad sker der i parterapi?

I parterapien får I mulighed for at tale om de konflikter i har. I lærer at finde frem til de følelser der styrer jer og jeres kommunikation og hvordan i kommunikere dem respektfuldt og hensigtsmæssigt. Det hele sker i dialog mellem jer og med terapeuten som styrende og støttende. Terapeuten er neutral, ikke dømmende og tager ikke parti med nogen af jer. I kan få øvelser, hvor I øver kontakt til følelser og krop eller energi med hinanden eller sammen hver for sig. Det skal være trygt for jer begge at være her i min hyggelige praksis nær København.

Hjælper parterapi hvis man har været utro?

I nogle tilfælde hjælper parterapi ved utroskab. Det tager erfaringsmæssigt ofte lang tid for den forurettede, at blive helt tryg og rolig i kontakten til sin partner igen. Især hvis det har stået på lang tid uden at partneren ved det.

Tålmodighed og tryghed er helt afgørende for at man igen finder kærligheden og især tilliden til hinanden. Terapien kan støtte i dialogen om smerten og de sårede følelser samt i  afklaring af hvilke behov der skal mødes, og hvordan hverdagen igen kan etableres.

Kan man bruge parterapi til at kik-starte sex og nærvær?

Ja, det kan man godt. Terapien kan afdække hvorfor jeres samliv og seksualitet er stoppet. Og man kan arbejde med øvelser der skaber tryghed. Øvelser hvor man tør udtrykke behov og sætte grænser. Eller øvelser der rejser energi og lyst. Terapien kan hjælpe jer med at finde tilbage til eller udvikle jeres nærvær og sexualitet.

Kan parterapi hjælpe, når man har mange konflikter?

Konflikter opstår af mange grunde. Hvis I er uenige vil det måske ikke ændres, men I kan få større forståelse og dermed accept for hinanden. Hvilket ofte medfører at uenigheden føles mindre væsentlig, og konflikterne bliver kortere og mindre voldsomme.

Konflikter kan handle om temperament der er voldsomt. Her man man lærer metoder til at stoppe optrapningen og finde årsagen til det iltre temperament.

Konflikter kan også opstå fordi den ene part føler sig uretfærdigt behandlet, overset, uelsket eller ensom. Parterapi kan hjælpe med indsigt i mønstret og hvordan det udspiller sig mellem jer. Man kan finde frem til det underliggende uopfyldte behov og hvordan det kan imødekommes. Og hvordan den indsigt kan integreres i forholdet, så begge kan leve med det.
Så ja, parterapi hjælper par til at have færre og især mindre opslidende konflikter. I er velkomne her nær København.

Hvor lang tid skal man bruge på parterapi, når man også skal passe sit arbejde?

Det bestemmer I selv. Det er min erfaring at man ikke kan klare alt for lange samtaler af gangen. 1,5 time er som regel fint.

Børnene er flyttet, vi ved ikke om vi forsat skal være sammen. Kan parterapi hjælpe med en afklaring?

Det er muligt ja. Det kan være en god ide at få parterapi, hvor I støttes i at få talt grundigt igennem hvordan I ønsker jeres liv forsat skal være. Hvad I længes efter og hvad I har savnet. At finde frem til hvordan ønsker om fremtiden kan indgå i jeres parforhold, som skal genskabes eller genfindes.

Hvordan skal vi få tid til parterapi, når vi også har små børn?

Ja det er svært at få dagligdagen til at hænge sammen med små og flere børn. Få fx venner eller familie til at hjælpe jer med at hente eller passe børnene. Når man kikker på et helt børneliv er det forholdsvis kort tid der går til at blive passet af nogen for at mor og far kan finde sammen og igennem en krise. Det betaler sig. Og kom i god tid.

Kan man gå i parterapi, hvis den ene part ikke vil med?

Det er meget almindeligt at den ene part ikke har så meget lyst til at komme og ikke finder det attraktivt at skulle ”udlever sig selv” foran et fremmed menneske.

Men ofte er det sådan at begge parter er frustrerede eller kede af situationen og problemerne og derfor kommer med en nysgerrighed på, om parterapi kan hjælpe med at ændre på situationen.

Hvor tit skal man komme i parterapi?

Det er bedst at I kommer hver uge eller hver 14. dag. Det er vigtigt at opretholde trygheden og tilliden mellem jer og mig som parterapeut. På den måde holder I jer selv til den proces, og I vil hurtigere påleve forandringen som I sætter igang med terapi i København. Kommer i med traumestof anbefaler jeg altid, at I kommer en gang om ugen i starten af forløbet.

Hvad er traumestof?

Traumer er mangesidet. traumer er fx. at vokse op med utryghed pgs forældre der har et misbrug af alkohol eller stoffer. Det kan være forældre der ikke var psykisk nærværende. Forældre der var spykisk syge. Søskende der havde problemer og optog alt forældrenes tid. osv.
Traumer er således både noget der er sket direkte og kan også være fravær af nærværende og kærlige, støttende forældre eller omsorgsgivere.

Hvem får gevinsten af parterapi? Er det den der tager initiativet?

Det er et samarbejde at være i parterapi og parforhold. Det kan godt være at den ene får særlige indsigter i sig selv. Det vil ofte være til glæde for begge, da forståelse og selvindsigt er nøglen til at være i relation med et andet menneske. Du behøver ikke at være topmotiveret for at komme. I mange parforhold er det ofte kvinden der tager initiativet, men det kan sagtens være manden der får rigtig meget indsigt i både sig selv og i hendes indre. Der er gevinst hvis I begge er åbne og nysgerrige.

Hvordan vælger man parterapeut til parterapi?

Det er meget vigtigt at I er trygge med den parterapeut I vælger. Det er altafgørende at I føler jer velkomne og mødt. Terapeuten skal sætte rammen og skabe tryghed i parterapien, så I kan være der med tillid til at turde møde det som kommer og være ærlige.

Tag en snak med parterapeuten begge to. Ring gerne for at undersøge om det føles godt for jer. Parterapi skal være trygt.

Hvad sker der når vi er færdige med parterapi og kommer tilbage til vores hjem og virkelighed igen?

Det kommer an på hvilke problemer i er kommet med. Det er nogle gange lidt svært at forsætte med den gode kommunikation når man kommer hjem. Og det kan være svært at ændre vaner. Jeg kan give jer øvelser med hjem som I kan lave mellem sessionerne. Det vil nogen gange føles som om det hele er glemt. Men den øgede selvindsigt og forståelse for partneren føles alligevel som en forandring og dermed kan måde i kommunikere på ofte fastholdes.

Nogle gange skete der det at man i parterapien bliver opmærksom på nye ting, som man kan tænke sig at få kikket på i de trygge rammer som parterapien giver.

Holder terapeuten med den ene part i parterapien?

Nej det gør terapeuten ikke. Parterapeuten er uddannet og trænet i at være neutral og kunne være i rummet med jer begge med respekt og empati.

Hvis det er det I oplever skal I sige det til terapeuten eller finde en anden parterapeut.
Jeg er uddannet EFT parterapeut fra  https://dkceft.dk.dk
Jeg er uddannet parterapeut fra Dansk Imago Center https://danskimagocenter.dk 

Hvad koster parterapi i Valby

Som terapeut er jeg neutral og har tavshedspligt. Derfor kan du have 100 % tillid til min fortrolighed. Min praksis ligger i udkanten af København på en villavej i Valby, nær Hvidovre og Danshøj station. Her er fri parkering.

Jeg tilbyder

Parterapi i Valby & Valby

Parterapi

I vil være i gode hænder hos mig med parterapi i Valby- København.

psykoterapi i Valby

Psykoterapi

ID Psykoterapi kan åbne op for dybtgående forandringsprocesser

Stressbehandling

Stressbehandling

Uanset hvordan stressen er opstået, er det vigtigt at du søger hjælp. 

For kvinder

Bliv angstfri

Forstå angsten og bliv fri.

Booking og priser

Booking

Book online. Priser og anden praktisk info.

Unge og teenagere

Depression

Samtaleterapi hjælper depression.