Parterapeut Marianne Møllekær

IMAGO parterapi i Valby

 

IMAGO parterapi

I IMAGO parterapi arbejder Imagoterapeuten med at få jer til at være i kontakt med hinanden.

Imago parterapi er en metode der hele tiden har til hensigt at bevare og udbygge jeres kontakt.

Den bedste kontakt opnåes når der er tryghed, til at være i og udtrykke sine tanker, følelser og sansninger . At kunne kommunikere om det uden at skulle beskytte sig mod responsen og derfor kommunikere mere ærligt og autentisk.

Har I mange konflikter som kører i ring?

Det handler ikke om at finde ud af hvis skyld det er at I har konflikter. Det handler om at finde ud af hvad der sker i jer i konflikten/ samværet med hinanden. Det kan Imago parterapi hjælpe jer med.

Det er i relationen at konflikten er og derfor også i relationen at konflikten skal arbejdes med.

Tilpasninger, når du ikke får sagt din mening eller sat grænser…

Vi kan være i et forhold hvor vi længe har tilpasset os. Sagt pyt, undladt at blive irriteret eller undertrykt vrede eller ked af det hed. Alle disse tilpasninger vil før eller siden komme til overfladen og vise sig som større og større konflikter der betyder at kontakten forsvinder mere og mere.

Er I blevet mere stille sammen uden at tage de nødvendige samtaler….

Tilpasningerne kan også betyder at I har lukket mere og mere ned for kontakten til hinanden. Det er blevet for svært at få det sagt, I har “ladet det passere” for længe. Der er blevet stille i boligen og i lever parallelle liv.

Hvorfor tilpasser vi os?

Man kan sige at tilpasninger arbejder i mørket, i bedste mening og for at undgå konflikt. Vi magter ikke at tage konfrontationen og har måske lært at der ikke “går skår” af os for at give os. Eller vi har lært at vi skal være gode mod de andre og tænke mindre på os selv. Der er rigtig mange af disse små måder at forholde sig til verden på som vi formentlig har fået med os hjemmefra. De har tjent os godt og forhindret mange skænderier.

Tilpasninger adskiller os.

Det er adskillelsen der ofte bliver den dybere smerte i parforholdet. At vi går omkring hinanden uden at kunne mødes længere.

Længes du efter kærligt nærhed og ømme kærtegn.

Det vigtigste i et parforhold er kontakten til hinanden, og som Imago parterapeut arbejder jeg med at genetablere kontakt mellem jer. Kontakt og kærlighed er uadskilligelige. Vi har brug for at mødes i en kærlig stund med blødhed og lidenskab. Vi har behov for at blive set og hørt og elsket. Vi næres af at blive set, hørt og elsket og det er også sådan, at vokser og udvikler os.

Hvad gør man i Imago parterapi?

I imago parterapi arbejder Imago parterapeuten med at med at skabe og holde en rum, hvor parret kan bevare kontakten. Det kræver tryghed. Tryghed er et nøgleord i Imago parterapi og Imagodialogen.
Imagodialogen handler om at lytte til hinanden med åbenhed og respekt. Man forsøger at lytte til sin partner uden at inddrage sine egne smerte. Man øver sig i at “blive på sin egen banehalvdel”. At fortælle om hvordan det svære påvirker og deler hvilke følelser og erindringer der opstår i de svære situationer. Den anden part lytter og spejler nysgerrigt.

Uden anklager og med henblik på at forstå hvad der sker over hos partneren.

Du kan læse mere om IMAGO parterapi og IMAGO Uddannelsen her 

 

Jeg tilbyder

Parterapi i Valby & Valby

Parterapi

I vil være i gode hænder hos mig med parterapi i Valby- København.

psykoterapi i Valby

Psykoterapi

ID Psykoterapi kan åbne op for dybtgående forandringsprocesser

Stressbehandling

Stressbehandling

Uanset hvordan stressen er opstået, er det vigtigt at du søger hjælp. 

For kvinder

Bliv angstfri

Forstå angsten og bliv fri.

Booking og priser

Booking

Book online. Priser og anden praktisk info.

Unge og teenagere

Depression

Samtaleterapi hjælper depression.