Kvinder, der elsker for meget.

Kvinder der elsker for meget – elsker i virkeligheden ikke for meget – de elsker sig selv for lidt.
De er kvinder der kæmper. Kæmper en ensom og fortvivlet kamp for at få en mands opmærksomhed, kærlighed og anerkendelse.

Er du en af de kvinder er elsker for meget? Gør kærligheden ondt? 

Føler du dig ensom i dit parforhold?

Kvinder der elsker for meget – de elsker sig selv for lidt. Det kan ikke siges højt nok.

Lider du på grund af kærlighed? Er du i et parforhold med en mand du er besat af? Når bare du gør dig umage? Og bliver du ved med at håbe på, at han forandrer sig?

Håber du, at det bliver bedre, når han:

  • begynder at arbejde mindre
  • har fået et job eller får søgt uddannelse.
  • begynder at drikke mindre
  • er blevet skilt eller er kommet over sit sidste forhold
  • vender tilbage, efter at du ikke har hørt fra ham i flere dage eller uger

Og håber du det bliver bedre, hvis du :

  • er kærlig, tålmodig, forstående og udholdende nok
  • hjælper ham
  • bærer over med ham
  • irettesætter ham
  • belærer ham

Tiltrækkes du ofte af mænd, du enten vil please eller redde eller måske begge dele? Tilsidesætter du dig selv i et parforhold? Glemmer du dine grænser, behov og ønsker? Og ender du med at blive frustreret og vred, med et selvværd der er parkeret langt under gulvtæppet?

Så elsker du nok for meget? 

Måske har du et eller flere forhold bag dig, hvor du har håbet og ønsket, at din partner skulle ændre sig. Håbet på at han ophøre med et bestemt adfærdsmønster? Fx holder op med at drikke for meget, spise for meget, arbejde for meget, se for meget tv eller træne for meget. Så skal du overveje om det måske i virkeligheden dig, der elsker for meget? 

Og så er det en rigtig god ide at kontakte mig for at få støtte i terapien til at ændre din måde at søge kærligheden på. Så du kan få støtte til at tage mere vare på dig selv og ikke søge dramaet.

Drama og spænding for kvinder er elsker for meget.

Hvis du som barn har oplevet, at kærligheden var noget du skulle gøre dig fortjent til eller drama og spænding, så kan det være svært at ændre selv. Du skal i gang med at leve med mere ro. Du skal lære at tro på, at kærligheden er noget der mere ligner venskab. Kærlighed er ikke som heftig sprudlende vanvittig forelskelse. Du er sansynligvis identificeret med at kærlighed er smerten og et tvangsprægede forhold.

Måske oplever du, at du lever mere når der er en masse stærke følelser. Måske du identificere kærlighed med at være stærk lidenskab og intensitet. Derfor kan du føle identitetstab når du skal vænne dig til at leve i et mere almindelige parforhold. Et kærligt parforhold uden intense dramaer.

Jeg kan hjælpe og støtte dig i at tage hånd om din besættelse af ham. I terapien har vi fokus på dig og dit liv. Så du lærer hvordan kærligheden føles. Så du finder tryghed i at mærke varme, ro og omsorg fra dig selv og din næste partner.

Måske kender du bogen ”Kvinder der elsker for meget” af den amerikanske forfatter Robin Norwood. Bogen udkom i 1985 og blev udgivet i mange lande verden over. Helt sikkert fordi mange kvinder kan genkende sig selv i de mønstre, forfatteren beskriver.

Hvad betyder det at elske for meget?

At elske betyder, at du har stærke, dybe og ægte følelser for et andet menneske.

At ”elske for meget” betyder noget helt andet, nemlig at du er blevet besat af at få personen til at forandre sig. Du er drevet af frygt for at blive forladt og overset. Du er drevet af frygt, for ikke at være værd at elske. Du håber, at hvis du ofre dig og er tålmodig nok. Så vil han elske dig. Hvis du påtager dig mest ansvar for hans problemer og for jeres parforhold, så vil du få den kærlighed, du længes efter.

Hvis du genkender noget af dette, så ring og få en uforpligtende snak om dine muligheder for terapi her hos mig i Valby. 

10 råd og forslag til kvinder der elsker for meget.

  1. Søg viden om din situation – læs bøger om emnet. Fx “Kvinder der elsker for meget”. “Når kærligheden kammer over” eller andre bøger. Bruger du mere end 50% af din tid på at tænke på ham, er det alarmerende. Det er tid til at få fokus på dig selv.
  2. Ræk ud efter hjælp – find en støttegruppe – en terapigruppe eller selvhjælpsgruppe eller begge dele. Find en terapeut, du har tillid til. Det er dig, der vælger, og husk at det er tilladt at sige nej tak.
  3. Skriv dagbog. Skriv om dine oplevelser. Vær ærlig og så detaljeret som muligt. Beskriv hvad der foregår i jeres parforhold. Det hjælper dig til at se realiteterne. Det kan blive en stor hjælp senere, at se tilbage og blive mindet om hvorfor du skal væk.
  4. Anerkend din selvstændighed: Mind dig selv om, at du er en voksen person. Du er ikke afhængig af ham, for at overleve. Bliver du afvist, så brug din voksne fornuft. Fortæl dit indre, ensomme og kærlighedshungrende barn, at du også selv har brug for afstand til det, der gør ondt. Du har din del af ansvaret for, hvordan jeres forhold er. Men hans reaktionsmønstre har ikke noget med dig at gøre – de stammer fra hans egen historie. Det er hans opgave, at gøre noget ved sine egne problemer. Du må slippe ham og begynde at tage dig af dig selv.
  5. Giv dig selv lov til at sørge, hvis parforholdet er slut. Selv om du ofte blev behandlet dårligt, og selv om andre ikke forstår dig. Skriv ned hvad du savner og ikke savner. Der er ok at give sorgen og vreden plads.
  6. Vær overfor dig selv som en kærlig forælder, er over for sit barn: Anerkend dine følelser. Vær opmærksom på dine behov. Beskyt dig selv og giv dig selv god næring. Både fysisk og psykisk. 
  7. Brug naturen – det hjælper til at finde ro og begynde at se mere klart og konstruktivt på din situation. Gå lange ture i naturen. Du kan lave dybe vejrtrækninger. Lyt til dejlig blød musik.
    Du kan finde inspiration i denne artikel fra Femina: https://www.femina.dk/psykologi/mental-sundhed/stress-af-med-naturen.
  8. Begynd at udfylde det indre tomrum med dine egne aktiviteter og interesser. Se på dine ressourcer og dine stærke sider. Tænk på de ting, du er glad for ved dig selv og dit liv. Alle små og store ting er vigtige. Tænk på hvad du selv drømmer om. Fjern dit fokus fra hans problemer og ret det i stedet mod dine egne interesser.
  9. Øv dig i at give slip på andres problemer. Øv dig i at mærke og sætte grænser. Øv dig i at udtrykke dine behov åbent. Øv dig i at skuffe andre voksnes forventninger, hvis det er nødvendigt for at passe ordentligt på dig selv.
    (Det er meget svært i starten, så vær nænsom overfor dig selv. Bliv ved med at tro på at det kan lykkes)
  10. Vær sammen med mænd, du ikke føler trang til at ændre, og som du ikke føler dig besat af. Mærk efter og find ud af, om du finder samtalen interessant, om du føler dig tryg, godt tilpas og kan slappe af og more dig.

Kvinder er elsker for meget har nogle gange behov for støtte. Her kan du se mere om terapi hos mig